ANNONS

Hundbajset försvinner inte

ANNONS

Under vintern vill hundarna ut och leka i snön men ägarna måste hålla koll när den smutsar ner gatorna och gårdar.

Ägare verkar missa när deras hund märker sitt revir i snön och bajsar. De flesta hundägare jag ser bryr sig inte om att plocka upp hundarnas bajs under vintern. Bara för att det finns något som täcker avfallet betyder det inte att man ska strunta i att plocka upp det.

Det som göms i snö kommer fram i tö som man brukar säga. Det är otrevligt när man ser hundavfall ligga på marken. Det är nästan så att man är orolig när man lämnar dörren för att ge sig ut i detta hemska snövädret som gömmer detta förfärliga djuravfall.

Det borde finnas en lag om att hundägare måste plocka upp efter sina hundar och en bot som gör ägarna mer uppmärksamma under deras dagliga promenader med husdjuren. Det är en väldigt dålig sak att göra mot samhället, att inte plocka upp efter sin hund och att låta omedvetna fotgängare att trampa i hundarnas avfall.

Hundägare borde vara mer medvetna om andras åsikt om deras husdjurs vanor under vintern och plocka upp efter dem, detta är en väldigt äcklig, dålig och ohyfsad sak att göra och jag tycker att fler personer måste agera mot hundägare som inte bryr sig om att plocka upp sina hundars avfall under vintern.

Skithatare Olov