Hur använder Svenska kyrkan mina pengar?

Första advent var jag och min syster på en fin konsert i Trollbäckens kyrka. Vi gick också i kyrkan på söndagen och lyssnade på barnkör. Det meddelades att konserten på lördagen inbringat 4 000 kronor i kollekt, och det var man väldigt tacksam över.

Sedan bjöd Svenska kyrkan på smörgås och god tårta för att fira 20-års jubileum. Till tårtan bjöd man på underhållning i form av Bob Hansson. Kanske finns det de som gillar Bob Hansson, men jag tycker mest han står ock skriker. Så gjorde han också i kyrkan – i en dryg halvtimme. Eftersom jag jobbar med bokning av artister och föredragshållare har jag rätt bra koll på vad Bob Hansson tar betalt. För en halvtimmes skrik till tårtan betalade svenska kyrkan säkert 30 000 kronor.

Då frågar jag mig – hur använder ni mina pengar? Är det värt att lägga nästan 1 000 kronor per minut på en skrikande skåning?

Att vi samlade in 4 000 kr på konserten dagen innan känns ju rätt meningslöst i sammanhanget – och meningslösare känns det att betala kyrkoavgiften nästa år.

Det skulle vara intressant att få en förklaring till hur ni tänkte, och hur ni motiverar 1 000 kr per minut för Bob Hansson till kaffe och tårta.