ANNONS

Hur kan bilisterna köra på stolpen hela tiden?

ANNONS

Kommentar till artikeln ”Här sker en olycka varannan månad” den 31 januari:

Var överraskad att stolpen vid korsningen Vadmalsvägen-Spångavägen har körts på så många gånger inom två år.

Jag bor nämligen bredvid korsningen och ser hela korsningen och ”stolpen” från fönstret, samt går ofta över gatan till macken och handlar nåt smått. Stolpen har varit påkörd men inte så ofta som det skrevs i artikeln.

Damen som blev vittne i höstas berättade att en bil hade kört jättefort från Vadmalsvägen och krockat med stolpen. Inte undra på att bilen krockade med stolpen då den lilla biten som är Vadmalsvägen innan korsningen är enormt kort. Innan man kör till denna lilla biten så kör man först från Bergslagsvägen – också liten väg – och just här brukar man köra väldigt sakta, annat är det på Spångavägen, där ökar farten för bilister.

Jag har själv kört förbi stolpen tusentals gånger då jag har bottbredvid den i över 20 år. Men jag har aldrig missat att den står där. Hur kan man missa en så synlig stolpe? Så mörkt är det inte. Det finns mörkare platser med massa stolpar vid Brommaplan och ändå står de stadigt kvar! Sakta farten bilförare!

Det finns dock massa bussar som åker förbi ”stolpen”, och även till exempel lastbilar. Gatan är inte så bred, så kan hända att de höga fordon drar ner stolpen när de svänger?