ANNONS

Hur ska det bli med allaktivitetshuset?

ANNONS

Många är vi som undrar vad som händer bakom stängda dörrar inne på Allaktivitetshuset. Lyset är på men ingen är hemma skulle man kunna säga. Ett fåtal föreningar har sina årsmöten, lite styrelsemöten och mindre träffar. där Många företag hyr lokaler för sina affärsmöten. Ja även politiker som Gustav Fridolin har varit där.

Hyran är låg för den förening som vill använda lokalerna en gång i veckan tre timmar jämfört med att ha en egen lokal. Är du där mer än tre timmar kan ni lika gärna hyra ett kontorshotell. Frågan är vad företagen betalar.

Problemet uppstår för de föreningar som tidigare haft egna lokaler och blev lovade nya fina lokaler. Kontorslandskap skulle finnas till hösten 2013, hyran skulle vara cirka 1 500 kronor lovade Socialdemokraterna dyrt och heligt. Så alla föreningar som då hade egna lokaler skulle ha en gemensam plats att samlas och nätverka på. Ett levande hus med kafé och intressanta möten. Replokal för kulturverksamhet skulle vara till rimliga priser, mötesplatser med mera.

När avtalen väl kom i januari 2014 fanns inga möbler och ingen fick ta dit möbler. Ingenting kunde lämnas. Musikgruppen måste ändå ta fram och tillbaka sina instrument, teatern kan inte ha någon rekvisita kvar, dansgruppen får inte ha speglar, målarna får inte lämna ett staffli. Inget nätverkande mellan föreningar, allt toppstyrs av kommunen. Du vet väl att det finns ett kafé i huset som har öppet men ingen kommer in?

Detta för våra skattepengar! Socialdemokraterna lovade ett föreningshus åt oss som bor, verkar och lever i Sundbyberg. Jag tror att tanken var god men grundidén om ett levande all­aktivitetshus dog någonstans på vägen.

Jag vill se ett aktivt hus där man har rörelse, nätverkande och ett utbyte mellan föreningar. Där kommunen väljer att stötta ideella föreningar som vill vara verksamma i Sundbyberg. Eller anser politikerna att huset som nu ska stå tomt där att hyra är det viktiga och inte aktivisterna i huset?

Johan, en föreningskille i ­Sumpan

Allaktivitetshuset har inte blivit den mötesplats många hoppats på, anser insändarskribenten.arkivbild

Jag vill se ett aktivt hus där man har rörelse, nätverkande och ett utbyte mellan föreningar.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.