Husby är attraktivt för pendeltrötta

Angående artikeln ”Cirka 3 000 nya bostäder planeras” den 22 oktober:

I artikeln uttalar sig boendeforskaren Ulrika Sax om sin bok ”Kista den tudelade staden”. Det som nu byggs, till exempel Kista torn och Kistahöjden, är för höginkomsttagare.

Jag skulle vilja påpeka att långt ifrån alla som jobbar i de olika arbetsområden i Kista är höginkomsttagare. Alla inom datasektorn är inte högavlönade och potentiella köpare av dessa nya lägenheter. Många pendlar hit långa vägar varje dag, en del flera timmar sammanlagt.

Och eftersom en av tankegångarna i artikeln var att vi inte ska glömma Husby kanske det vore värt att påpeka att många som jobbar och studerar i företagsområdet gärna skulle vilja få möjlighet till en lägenhet i Husby.

Om nu den ursprungliga tanken var att man skulle kunna bo och arbeta i samma område borde man jobba för att det blir så.

Uppenbarligen finns det personer som varken trivs eller finner sig tillrätta i Husby, det har vi ju erfarit efter alla oroligheter med stenkastning och brinnande bilar.

Vore det en allför djärv idé att erbjuda dessa personer möjlighet till miljöombyte? Kanske en nystart i en mindre ort med små företag. Det som bara är en betongförort för vissa kan vara ett attraktivt boende för andra.

Bor och trivs här