ANNONS

”Era hyllningar till personalen 
är bara hyckleri”

Coronavirus äldreboende
Vårdpersonalen förtjänar mer än bara hyllningar.
Hyllningar och hjälteutnämningar i all ära, men uppskattningen för vårdpersonalen ska även synas på lönen, anser insändarskribenten Bengt Sundell.
ANNONS

Under vinjetten ”Veckans hjältar” uttrycker tre moderater i Stadsdelsnämnderna Hägersten-Liljeholmen, Älvsjö och Skärholmen sina varma hälsningar och ”Tack för ett fantastiskt jobb. Vi klarar oss inte utan er. Ni är våra hjältar”.

Det låter vackert med alla dessa varma hälsningar, men hur agerar moderaterna tillsammans med KD, C, L, MP och SD i praktiken när det gäller att skydda personal inom sjukvården, hemtjänsten och skyddsutrustning? Och vilken inställning har de till skyddsombuden som skydds-stoppar äldreboenden inom staden på grund av otillräcklig skyddsutrustning?

Vilken inställning har de till de regionala skyddsombudens möjligheter att arbeta på arbetsplatser där det finns kollektivavtal?

De moderata företrädarna avslutar med ”När vi kommer ur denna kris kommer vi att reflektera över vad som är viktigt på riktigt”. Ja, ni kan börja med att fundera över:

  •  Varför högeralliansen 2018 med MP skar ner äldreomsorgen med så kallade effektiviseringar.
  • Varför ni tog bort krav på fasta anställningar och tillät ökade timanställningar, som sprider coronaviruset. Fler besök hos äldre.
  • Varför KD motsatte sig krav från skyddsombud på arbetskläder och omklädningsrum i Stockholm?

När applåderna och de varma hälsningarna har tystnat kan det vara på sin plats att påminna M, KD, C, L, MP och SD om att det inte räcker med fina ord.

Uppskattningen ska även synas i lön, i möjligheten att kunna påverka sina arbetsförhållanden, och i att skyddsombuden som gör sitt arbete respekteras när de vill skydda sina arbetskamrater. Annars är det hyckleri.

Det kommer fler viruspandemier.

Bengt Sundell, Aspudden

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.