ANNONS

”Hyresförhandlingen
 med Signalisten ett spel för galleriet”

Signalisten Bergshamra Solna stambyte renoveringar Rådjursstigen biblioteket Berghamra torg coop
Med tanke på att Signalisten har en tämligen god ekonomi bör företaget klara sig galant ändå, tycker skribenten.
Vi som bor i Signalistens bostadsbestånd har fått veta att hyresförhandlingar har ”bedrivits i god anda”. Vad som menas med god anda vet jag inte, menar skribenten.
ANNONS

Vi som bor i Signalistens bostadsbestånd har fått veta att hyresförhandlingar har ”bedrivits i god anda”.

Vad som menas med god anda vet jag inte. Signalisten begärde 3,5 procent i hyreshöjning och Hyresgästföreningen (HGF) lyckades få ner den till 1,95 procent.

Förhandlingar avslutade – så mycket höjs hyrorna

Ett bra resultat? Nej naturligtvis inte. Ett bra resultat hade varit noll höjning. Din hyresrätt har inte blivit värd mer. Tvärtom, på ett år har den blivit mer sliten. Av detta simpla skäl ska din hyra inte höjas en enda krona.

Med tanke på att Signalisten har en tämligen god ekonomi bör företaget klara sig galant ändå.

Som medlem i HGF får jag Hem & Hyra i brevlådan. HGF:s ordförande framhåller att hyresgästerna borde få behålla ”låga och rimliga hyror”. Vad görs det för detta? Inte mycket.

Det behövs en ordförande med annat tankesätt.

ANNONS

Inte sett någon kampanda

I Bergshamra gör Signalisten onödiga renoveringar som medför hyreshöjningar. Pensionärer som bott i sin ombonade miljö i 20–30 år tvingas flytta. På de få möten jag deltagit i har jag sett mycket litet av ”kamp­anda”.

För mig ter sig hyresförhandlingarna ”som ett spel för galleriet”. HGF har de senaste åren förlorat medlemmar, det är inte konstigt. Märker hyresgäster att HGF inte gör tillräckligt, ja då lämnar man organisationen.

Faktum kvarstår, din hyresrätt blir inte mer värd för att det går ett år, tvärtom. Ska du du med gott samvete, betala nästan 300 kronor i kvartalet för att HGF aktivt medverkar till att du ska få en hyreshöjning?

Kjell Forsström

ANNONS