Hyresgäster struntar i miljöhusens öppettider

Passa grovsoprummets öppettider, skriver insändarskribenten.
Passa grovsoprummets öppettider, skriver insändarskribenten.

I Haninge bostäders bestånd finns ett antal miljöhus som har olika öppettider beroende på vilket område de ligger i. På Dalarövägen 14-54 är det öppet varje måndag klockan 17–19 då de boende i området har möjlighet att slänga sina grovsopor.

Det är två hyresgäster som står där utan ersättning för att bistå hyresgästerna. Trots det finns det en del hyresgäster som struntar i dessa öppettider och ställer soporna utanför grovsoprummet (miljöstugan) då det inte är öppet.

Om dessa människor tänkte sig för, kanske de skulle förstå att de förstör för alla dem som är seriösa och respekterar öppettiderna. Dessutom får de böter på 600 kronor varje gång de slänger soporna utanför.

Det står allt ifrån tv-apparater till soffor och annat smått och gott där. Påföljden är att de som har nyckeln till rummet får springa där och ställa in ”skiten” efter andra.

Om vi inte respekterar öppettiderna, kommer Haninge bostäder att stänga av möjligheten att få slänga sina sopor på bekvämt avstånd och alla som bor i området måste bege sig till någon återvinningsstation. Detta gäller även de som inte har någon bil att frakta bort soporna i. Ska vi som respekterar öppettiderna lida för att en del inte kan sköta sig? Jag vill inte betala för deras slarv! Släng era sopor då miljöstugan (grovsoprummet) är öppet, det tjänar alla på!