Idiotisk gångbana

Jag har precis pratat med en utredare för trafik och parkering på Stockholms stad. Jag fick veta vad det är för regler som gäller för påbjuden gångbana som ligger precis utanför huset, och jag blev minst sagt upprörd.

Den som kom på den otroligt ljusa idén att det skulle bli en gångbana tänkte tydligen varken på de boende eller på oss på Folkets hus. Den som gjorde denna gångbana tycker på fullt allvar att de som kanske ska flytta in eller vill flytta ut härifrån ska bära alla sina tillhörigheter från sin fastighet, ända till gatan!

Och vi som jobbar på Folkets hus, som när det är högsäsong måste åka och handla, ska släpa alla varor från gatan och in till oss.

Jag är nu inte jättegammal så det är inte fel på min fysik, men att släpa på alla dessa varor hela tiden skulle ta knäcken på mig.

Kanske skulle be de på trafikkontoret att komma och hjälpa mig att bära dessa varor. Även när man ska flytta så kan de ju komma och bära alla tunga möbler och annat som folk garanterat har hemma.

Självklart ska man tänka på säkerheten för de gående, men det är ändå helt absurt att det ska vara på det här sättet bara för att man inte har något val för att man antingen jobbar eller bor i huset.

Eller så får man iskallt räkna med en böteslapp på tusen kronor när man flyttar eller ska ta in saker. Helt galet har det blivit någonstans.

Johnny, Bagis Folkets hus