ANNONS

Idrottshall i stället för kross

ANNONS

För en tid sedan möttes de boende i Lindalen av att ett stort skogsområde i deras närmiljö, plötsligt över en natt, skövlats på all vegetation. ”Boven” i dramat är NCC, som arrenderar marken av ägaren Stockholms stad.

Trots den omedelbara närheten till Tyresö ligger marken i Nacka kommun. Utan minsta förvarning skapar NCC ett kalhygge och väljer sedan att berätta syftet; att starta en stenkross på platsen. Från Tyresös sida kommer vi att göra allt i vår makt för att stoppa stenkrossen. De boende i Lindalen och Hedvigslund på Nackasidan ska inte behöva stå ut med buller och damm i åratal!

Jag har i stället ett annat förslag. Låt oss tillsammans, Stockholm, Nacka, Tyresö, och gärna Haninge, skapa ett område för idrott på platsen. Där kan vi bygga en inomhushall för friidrott och fotboll. Att dela på dyra investeringar gynnar både skatte-betalarna och våra idrottsutövare. Dessutom ligger området strategiskt för många av våra innevånare. Kanske kan vi dessutom förlägga Tyresös brandstation på samma yta? Det skulle ge både ekonomiska fördelar och kortare utryckningstider både till Älta och Trollbäcken.

Dick Bengtson (M),

ordförande kultur- och fritidsnämnden Tyresö.

Kandidat till landstinget Stockholm.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.