ANNONS

Indragna bussar leder inte till mer säkerhet

Insändarskribenten saknar busslinjerna till Bollstanäs skola.
Insändarskribenten saknar busslinjerna till Bollstanäs skola.
ANNONS

Frågan som många med mig ställer sig just nu är: ”Hur tänkte man?” Eller var det kanske ingen som tänkte? Vi som har barn nere på Bollstanäs skola samt förskolor har i många års tid på olika möten hört hur kommunen vill profilera sig genom bra miljö och säkerhetstänk. Varje morgon runt klockan åtta, och även på eftermiddagen, är det så mycket biltrafik runt Bollstanäs skola att ingen har möjlighet att garantera säkerheten för alla barn och gångtrafikanter.

Ledorden till oss föräldrar har varit att lämna bilen hemma och promenera tillsammans med barnen för de som bor närmast, och att ta bussarna för boende runt Sjukyrkoberget bland annat. Döm om allas förvåning när kommunens Axel Nelstrand i samråd med SL nu i stället väljer att ta bort buss nr 545, sträckan genom Sjukyrkoberget/Bollstanäs, och fram till skolan, samt buss nr 534 som går hela vägen från Centrum och fram till Breddenskolan där den nu har sin ändhållplats.

Enligt vad vi hört ska motiveringen vara att kommunen nu väljer att satsa på vuxna människor som pendlar om dagarna, och göra kollektivtrafiken bättre tillgänglig för dem. Kan detta verkligen stämma i en kommun som ser ut som en av Sveriges sämsta vad det gäller skolar samt resultat?

Jag trodde att kommunen hade flyttat fokus för att förbättra och kvalitetssäkra skolorna på alla plan, även säkerhetsmässigt. Vill man tolka fritt är det lätt att tro att kommunen gärna vill öka biltrafiken och att varje familj bör ha åtminstone ha 1–2 bilar, och ha barnen bra försäkrade för att ta sig till och från skolan.

Kommunen, det är dags att omprioritera om vi i fortsättningen också vill se Upplands Väsby som en kommun dit folk vill flytta. Tänk om tänk rätt och framförallt tänk efter innan stora beslut fattas!