Inför körförbud för äldre bilförare

Först och främst vill jag bara påpeka att min åsikt är för allas säkerhet i trafiken och inte illa menad mot äldre människor!

Så som vi här i Sverige har åldersgräns för att kunna ta sitt körkort så tycker jag att det ska finnas en åldersgräns för äldre människor, där det ska finnas körförbud efter en viss ålder. Detta eftersom jag ett flertal gånger har suttit i en bil och varit väldigt nära att krocka. Och detta på grund av att föraren var 70+ och varken tittade i speglarna eller i döda vinkeln.

Vid ett tillfälle svängde föraren ut framför en buss där vi fick väja kraftigt då vi nästan krockade med bussen. Han hade absolut ingen kontroll över sin körning och utsatte oss och flera andra för fara på vägen. När vi sedan körde förbi honom såg vi att mannen hade hörapparat och ansträngde sig för att se vägen.

Efter en viss ålder blir framför allt synen, reaktionsförmågan och hörseln nedsatt, och det gör att man inte har lika bra kontroll i trafiken längre. Så det är därför jag vill att det ska finnas körförbud efter en viss ålder.

Katten