ANNONS

”Ingen skön stämning bland cyklister”

Bil bilförare
Bilen – lika bekväm i alla väder?
Det är du som är ute och cyklar, menar insändarskribenten Bilisten.
ANNONS

Svar på insändaren ”Sälj bilen och börja cykla”:

”I Amsterdam där vi semestrade i somras cyklar både gammal och ung och det visar med all tydlighet vilken skön stämning det kan tillföra en storstad”, skriver signaturen Hjördis.

Jag har aldrig cyklat i Amsterdam, däremot har jag gått i Enschede, också i Holland, men någon skön stämning kan jag inte rapportera om. Enschede är ingen storstad men man har ett par gågator inne i centrum där man som fotgängare snart hade hjärtat i halsgropen då cyklister oupphörligen svischade förbi en både framifrån och bakifrån i hög hastighet.

Jag tittade mig omkring efter eventuella markeringar för gående respektive cyklister men kunde inte upptäcka några, det var först efteråt jag fick reda på att det råder cykelförbud på sådana gator men att alla bara struntar i det.

Precis som i Stockholm så var cyklisternas paradis fotgängarnas helvete, skönare än så var inte stämningen. Vad gäller bilen så används den 365 dagar om året oavsett årstid och väderlek, till skillnad från cykeln som bara används när vädret så tillåter, mera KBT än så behövs inte!

Bilisten

ANNONS
ANNONS