Ingen toalett gör att folk kissar på trottoaren

Varför finns det inte längre någon toalett på Sumpans torg? Det gör att det pinkas överallt där runt omkring och det finns de som inte ens generar sig för att göra det direkt på trottoaren.

Det värsta är dock att även hissarna används som toalett, och de är helt nödvändiga för de äldre och då man har tungt att bära. Flera av hissarna stinker, trots att de säkert städas regelbundet.

Kan man hoppas att det kommer att installeras något ställe när nuvarande byggnationer runt torget är klara? Om man besöker vårt centrum så måste det väl i rimlighetens namn finnas någonstans där man ska kunna uträtta sina behov. Restaurangerna runt omkring torget är väl knappast glada åt att behöva ta emot andra än sina egna gäster.

Det finns människor som av en eller annan anledning inte kan hålla sig en längre tid. Jag antar att vårt centrum ska kunna besökas av alla.

Själv har jag lyckan av att ha nära till bostaden, så jag berörs inte men tänker på andra. Men stanken av urin i hissarna klarar jag mig inte från, tyvärr.

Brittan