ANNONS

Insändare: ”Antalet bostäder i Roslags Näsby smyghöjs”

Kommunen har höjt antalet nya bostäder i västra Roslags Näsby utan att informera grannarna, menar skribenten.
Kommunen har höjt antalet nya bostäder i västra Roslags Näsby utan att informera grannarna, menar skribenten.
ANNONS

Ända från början tyckte vi närboende intill det tilltänkta bygget av västra Roslags Näsby att husen blir för höga tätt inpå oss i de gamla bostadsområdena intill. Av fyra presenterade arkitektförslag vann tyvärr det som var sämst ur vårt och Täbys perspektiv (stan på landet ?).

Höga flervåningshus tätt inpå våra lågbyggda fastigheter. Vi blev lovade att de skulle försöka hålla ner höjden på de närmaste husen mot Ellagårdskanten. Dels med tanke på insynen ner på våra tomter, dels med tanke på den enorma solskugga vi kommer att drabbas av från oktober fram till april då vi hamnar bakom 8–10-våningshusen.

Enligt projektledningen vid samrådsmötet skulle de se över bygget av de 800 bostäderna som skall inrymmas i höghusen enligt texten i detaljplanen december 2013.

Vi närboende, framför allt norr och väster om nybygget, drabbas mest av de tilltänkta höga husen. Vi hoppades på att de skulle följa våra önskemål och sänka de närmaste husen till max fyra våningar samt även se över fasaderna runt om så att de hjälper till att dämpa trafik ljudet från den vältrafikerade Centralvägen/Enhagsvägen. Enligt planen i dag bildar de annars en massiv fasad där trafikljudet trycks norr över mot bebyggelsen i sydöstra Ellagård.

Döm om vår förvåning nu när vi i Mitt i Täby kan läsa att de nu pratas om hela 1 250 bostäder i projektplanen.

Hur kommer det sig att man utan vår vetskap och samrådande har lyckats höja antalet tilltänkta bostäder så markant. Hur tänker projektledningen lösa detta utan att ytterligare höja höjden på husen?

Har vi närboende inget att säga till om när projektledning och våra kommunanställda i tysthet planerar och ändrar i vår närmiljö som vi sedan lång tid bebott och betalat kommunskatt för.

En mer öppenhet mot oss skattebetalande invånare vore önskvärt där man inom kommunen bättre tar till sig våra önskemål och synpunkter vore helt klart önskvärt framöver.

Bot och bättring i kommunhuset!

ANNONS

Fastighetsägare och närboende på Burschstigen

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.