ANNONS

Insändare: Gängen består inte av Täbyungdomar

Flera har skrivit insändare om otrygghet när ungdomar drar runt i Täby centrum.
Flera har skrivit insändare om otrygghet när ungdomar drar runt i Täby centrum.
Gängen består inte av ungdomar från Täby, enligt Leif Gripestam (M) kommunstyrelsens ordförande, och Sofia Paulsson (M), ordförande Trygg i Täby som svar på insändare om otrygghet i Täby centrum.
ANNONS

Svar på debattartikeln ”Ska gängen få ta över centrum?” den 14 februari.

Vi kan bara instämma med insändaren att Täby ska vara tryggt. Tyvärr är det inte Täby kommun utan regeringen som styr över polisen och därmed fördelar resurser. Regeringen verkar blunda för de trygghetsproblem som breder ut sig över Sverige. Moderaterna har nationellt föreslagit 2 000 fler poliser.

Från Täby kommuns sida har vi därför en begränsad verktygslåda. Vi jobbar dock intensivt med trygghetsfrågorna inom ramen för Trygg i Täby där vi exempelvis stödjer grannsamverkansbilen.

De ungdomsgäng som ibland frekventerar Täby centrum kommer inte från Täby och de cirkulerar runt i olika centrumanläggningar. Väktargruppen i Täby centrum har gjort ett mycket bra arbete och fick nyligen kommunens trygghetsstipendium. Det finns ett väl utvecklat samarbete mellan väktarna, polisen och Täby kommun för att minska brottsligheten och att öka tryggheten i Täby.

Leif Gripestam (M) kommunstyrelsens ordförande Sofia Paulsson (M) ordförande Trygg i Täby

Vad tycker du? Skriv en replik eller skriv en insändare om något annat ämne som engagerar dig.

LÄS MER: Debatt: ”Ska gängen få ta över centrum?”

LÄS MER: Debatt: ”Frihet skyddas inte med förbud”

ANNONS