ANNONS

Svar på insändare: Biblioteken är viktiga!

bibliotek
Bilden är tagen från ett annan bibliotek.
Rasmus Jonlund (L), vice ordförande i kulturnämnden, uttrycker tacksamhet över insändaren från "Den 12-åriga storläsaren" som Mitt i Kungsholmen tidigare har publicerat.
– Tack för att du fäster vår uppmärksamhet på hur vi kan utveckla Essingens bibliotek, skriver han bland annat.
ANNONS

Bra bibliotek är en viktig del av samhället. Där ska man kunna väcka sin läslust. Men också fortsätta hålla liv i den. Biblioteket ska vara välkomnande och inspirerande.

Den 12-årige storläsaren har helt rätt: Läsning är inte bara roligt. Det är också nyttigt. Inte minst i unga år. Och den som grundlägger en god vana som barn och tonåring håller förhoppningsvis fast vid läsningen hela livet!

”Bättre bibbla skulle ge oss bättre betyg”

Essingens bibliotek är ett av de många biblioteken i Stockholms stad. Stora och små – alla är de viktiga! Alla bibliotek ska också förnyas och förändras.

Som liberal anser jag att det är viktigt att biblioteken både är moderna – och håller fast vid de värden som gjort dem populära och framgångsrika. Trygga mötesplatser med boken och läsningen i centrum, men också med ny teknik och nya sätt att nå och ge service åt stockholmarna.

En huvuduppgift för alla bibliotek är att jobba med och för barn och unga. Tack, storläsaren, för att du fäster vår uppmärksamhet på hur vi kan utveckla Essingens bibliotek!

Rasmus Jonlund (L) Vice ordförande kulturnämnden Stockholms stad

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.