ANNONS

Insändare: ”Blackebergsparken förintas av dagisbygget”

ANNONS

Just nu pågår arbete med två nya detaljplaner ämnade att bygga förskolor på parkmark i Blackebergsparken. Vi är alla överens om att det behövs förskolor. Men i detta fallet tar man 4 000 kvadratmeter i hörnan mot Björnsonsgatan, samt ännu okänt antal kvadratmeter åt Grundtvigsgatan och bygger sex avdelningar på vardera sidan. Resultatet blir att större delen av grönytan försvinner och hägnas in. På kvarvarande minimala yta blir slitaget hårt.

Frågan är var vi boende i området ska ha vår gröna lunga. Var ska barn och vuxna kicka boll och umgås under helgen? Det pratas gärna om hur grönt och lummigt Blackeberg är, men det hjälper föga om det står ett träd här och där när byggprojekten är över. Varför inte nöja sig med en förskola här, och placera den andra i nybygget längs med Blackebergsvägen? Till exempel borta vid Blackebergsbacken i hörnan där – nära tillgängligt för alla i Ängby Parkområdet, samt alla nytillkommande byggen av både HSB, SKB och Primula som ska samsas där. Politiker tycker om att hänvísa till Grimsta naturreservat när man klagar på att grönområden försvinner. Men vi behöver ytor att umgås på vardagskvällar och dagtid i närheten av våra bostäder. När ungarna behöver gå ner och leka av sig, eller när den vuxne har ett par timmar över att läsa en bok i solskenet.

Det sorgliga här är också att man planerar ingen bilaccess till förskolan på Grundtvigsgatan 33. Här ska 100 barn anlända på morgonen, men enligt stadens tjänstemän kommer ingen att åka bil hit utan alla kommer promenerande på trottoaren med sina föräldrar.

Vi boende skulle också uppskatta om stadsdelsförvaltningen kunde bemöta ryktet som säger att detta ska utgöra en avlastning för Annedal eftersom det är kris och panik och underskott på platser där, så ska denna förskola ta emot barn även därifrån.

Vi vill gärna få svar innan detaljplanen är klar, eftersom det påverkar parkeringsfrågan.

Blackebergsblomman

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.