ANNONS

”Bygg bostäder – men värna träden”

"Låt oss bygga där det redan har asfalterats, skövlats, kultiverats. Leta ordentligt."
"Låt oss bygga där det redan har asfalterats, skövlats, kultiverats. Leta ordentligt."
Bygg gärna i Årsta - men går det inte att hitta platser som redan är exploaterade istället för att skövla skog? Det undrar insändarskribenten "Mosaiken".
ANNONS

Jag inser att det skövlades träd i Årsta förr för att ge plats åt det hus jag bor i. Samtidigt känner jag mig sorgsen med tanke på flera fällda fler träd i utbyte mot flera bostäder. Jag inser att resonemanget är inkonsekvent.

Jag borde ju välkomna byggandet av flera bostäder på bekostnad av skog just av den anledning att samma gällde när huset jag nu bor i byggdes.Det är inte mer än rättvist att skövla och bygga, eller hur?

Ja kanske.

Ändå föredrar jag att leva i en värld som skyddar det som ger oss liv. Som träd, växter, vatten och djur men även mänskliga värden som gemenskap och ömsesidig tillit. Jag ser naturen som förutsättning för vår existens. Utan träd finns inte vi. Utan gröna blad, inga människor. Sådana är sambanden. Kan vi enas om det?


ANNONS

Jag inser att en växande stad behöver flera bostäder. Jag tror på mångfald och solidaritet. Det finns plats för alla. Alltså låt oss bygga, bygga, bygga samtidigt som vi värnar om alla de träd och plättar av vildmark som fortfarande finns kvar utspridda mellan Årstas hus. Låt oss bygga där det redan har asfalterats, skövlats, kultiverats. Leta ordentligt.

Och till sist, låt oss förbli påminda om vad som är grunden till livet.

Jag väljer 
trädet bakom mitt hus.

Mosaiken

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.