ANNONS

Insändare: ”Bra att kungaparet kritiserar Nobelcentrum”

Insändarskribenten berömmer kungaparet för att de säger vad de tycker.
Insändarskribenten berömmer kungaparet för att de säger vad de tycker.
ANNONS

För drygt en månad sedan beslutade man i stadshuset att genomföra Nobelcentrumprojektet på Blasieholmen, efter att S, M och C röstat för förslaget. Detta trots ett massivt motstånd mot denna idé som ytterst få står bakom. Faktum är att 90 procent av över 1 200 yttranden avstyrkte planen att riva det värdefulla tullhuset från 1876 och magasinen, däribland de viktigaste remissinstanserna.

Nu har kungen och drottningen uttalat sig om detta. Kungen sa bland annat ”…det är ett vällovligt projekt, men det går ju att flytta på byggnaden.”

”Jag tycker det är lite märkligt att en arkitekt gör ett sådant förslag”, säger drottningen. De flesta häpnar över att man kan vilja förstöra denna fina plats med den anskrämliga lådan, så nog är det märkligt.

Detta ogillas av stadsbyggnadsborgarråd Roger Mogert, som säger sig bli ”förvånad över att kungen lägger sig i ett demokratiskt fattat beslut.” Jag är tveksam till att kalla det demokrati när i stort sett alla är emot detta projekt, som skulle förstöra vår huvudstad för all framtid. Drottningen menar att man borde ha folkomröstning, vilket vore rimligt i en så viktig fråga.

Det är anmärkningsvärt att Mogert och Nobelstiftelsens vd Lars Heikensten är så envisa med att detta Nobelcentrum ska byggas på Blasieholmen, enligt nästan alla andra en högst olämplig plats. Som kungen mycket riktigt påpekar kan det byggas någon annanstans. Nya Hagastaden vore utmärkt, om det nu ska vara nödvändigt.

Det känns väldigt upplyftande att kungen ochdrottningen uttalar sig kritiskt om detta orimliga projekt. Det får vara nog med demoleringen av Stockholm.

Henrik Scheutz, Bromma

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.