ANNONS

”Detta får inte hända igen!”

Insändarskribenten efterlyser större ansvarstagande av myndigheter kring mobbning.
Insändarskribenten efterlyser större ansvarstagande av myndigheter kring mobbning.
"Det ska definitivt inte ta fem år innan en skola ska börja agera!" skriver insändarskribenten efter att ha läst att Upplands-Bro kommun dömts till skadestånd när en elev blivit mobbad i många år.
ANNONS

Jag vill inte att fler eller något mer barn ska bli mobbat och på grund av det få sitt liv och sin framtid förstörd!

Men så länge som lärare, rektorer och övrig personal på skolan inte tar sitt lagliga ansvar, samt inte heller skolinspektionen tar sitt ansvar och verkligen tar tag i mobbningen på allvar, så kommer fler barn bli mobbade och vi kommer längre och längre ifrån en noll-nivå med mobbningen.

Det ska definitivt inte ta fem år innan en skola ska börja agera! Det tog det tyvärr i en skola i Upplands-Bro.

Hade skolpersonalen tagit sitt lagliga ansvar från första början hade barnet mått bättre i dag och fått mindre psykiska skador, sår och ärr som sitter i hela livet. Jag läste igår om detta och blev än en gång väldigt arg och ledsen.

”I hela fem år blev en elev utsatt för grov mobbning utan att skolpersonalen eller kommunen vidtagit ordentliga åtgärder!”

Nu har skolan dömts att betala 50 000 kronor till eleven. Men vad läker dom pengarna för sår? I hela fem år blev en elev utsatt för grov mobbning utan att skolpersonalen eller kommunen vidtagit ordentliga åtgärder! Trots att det är skolpersonalens lagliga ansvar.

Under hela sju terminer har skolan vetat om mobbningen och har inte har underrättat elevens vårdnadshavare. Det är extremt dåligt. Självklart ska föräldrar få veta att deras barn utsätts för mobbning.

ANNONS

”Jag vill att rektorn ska få en varning. Detta får inte hända igen!”

Ett barn berättar många gånger inte för sina föräldrar att de blir mobbade på skolan eller på andra ställen. Så skolan ska meddela vårdnadshavare så fort det händer något med barnen på skolan.

Föräldrarna till eleven har anmält mobbningen/kränkningarna flera gånger till skolan och skolinspektion, men har inte hänt något. Då rektorn på denna skola har vetat om mobbningen och inte rapporterat den varken till kommun eller föräldrar vill jag att denna rektor ska få en varning! Detta får inte hända igen.

Mathias Lundvik

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.