ANNONS

Insändare: ”En lägenhet är en lägenhet – oavsett vem som äger den”

Täby tar visst ansvar för att lösa bostadsbristen, menar kommunalrådet Leif Gripestam (M).
Täby tar visst ansvar för att lösa bostadsbristen, menar kommunalrådet Leif Gripestam (M).
ANNONS

Svar på insändaren ”Täby Park måste bebyggas snabbare än planerat” den 21 juni.

På många håll i Täby byggs det så det knakar och byggkranar är en vanlig syn. Sågtorp, Täby centrum och Arninge – Ullna är bara några exempel.

I västra Roslags-Näsby har arbetet precis börjat och förra tisdagen togs beslut om de första detaljplanerna för Täby Park med över 2 000 bostäder. Totalt planeras det för 12 000 nya bostäder i Täby.

Verkligheten rimmar illa med den bild Socialdemokraterna målar upp om att Täby inte skulle ta ansvar för att lösa bostadsbristen. Moderaternas utgångspunkt när Täby utvecklas är att det ska ske med stabil ekonomi och att skattebetalarna inte ska belastas med ökade kostnader för att få nya grannar. Det är självklart att alla utbyggnadsområden skulle kunna byggas snabbare om vi skänkte bort marken och subventionerade byggandet så att byggherrarna inte behöver ekonomi i projekten.

När Socialdemokraterna ställer krav på kommunala hyresrätter låter det ofta som att det skulle vara lösningen på bostadsbristen. Men en lägenhet är bara en lägenhet vare sig om kommunen eller någon annan äger den. Jag skulle önska att Socialdemokraterna kunde ta av de ideologiska skygglapparna och tillsammans hjälpa till att utveckla kommunen.

Leif Gripestam (M), kommunstyrelsens ordförande

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.