ANNONS

Insändare: ”Hjälp en familj att få stanna”

Skribentens vänner hotas av utvisning.
Skribentens vänner hotas av utvisning.
För mina barns skull måste jag tro på att de goda, hjälpande och kärleksfulla krafterna i världen är större än de onda, trångsynta och byråkratiska krafterna.
ANNONS

Jag ber därför alla om hjälp. Att rädda en familj, att rädda min son bästa vän. De utvisas från Sverige till ett liv i Irak där de på grund av sin kristna tro inte får ett mänskligt liv. Våra myndigheter har dock gjort bedömningen att de inte råder någon fysisk fara för deras liv just nu (den psykiska terrorn, förföljelsen och begränsningar för dem räknas inte).

Familjen har levt i Sverige i över tre år. De har vänner, påbörjat utbildningar och är på god väg mot egna arbeten och ett tryggt liv. Nu skickas de mot ovissheten, och jag hör min sons gråt på kvällarna.

Vårt mål är att få tillbaka familjen till Sverige snarast. För att lyckas med det behöver vi hitta ett arbete till en eller båda föräldrarna, så att de kan ansöka om arbetstillstånd. Mamma har påbörjat utbildning till barnskötare (en halv termin kvar), pappan är tandläkare som studerar svenska för att få behörighet att praktisera. De är dock intresserade av vilket jobb som helst. Har utvisningen hunnit äga rum får intervjun ske via telefon/Skype.

Om ni eller någon ni känner är i behov av att anställa – snälla hör av er. Rädda en familj och min son från bilden av Sverige som ett omänskligt land. Alla arbeten i hela Sverige är av intresse, men intressantast är arbete inom länet eller Haninge. För då kan vi hjälpa till att ordna bostad (de förlorar sin lägenhet vid utvisningen). I Haninge har de ett liv och vänner.

Jag vägrar ge upp tron på den goda människan. Tillsammans kan vi bevisa att medmänsklighet och kärlek är starkare än känslokall byråkrati!