ANNONS

Insändare: ”Fler återvinningsstationer behövs”

Fler sådana här behövs i Danderyd, anser skribenten.
Fler sådana här behövs i Danderyd, anser skribenten.
ANNONS

Dag för dag så går det att upptäcka mer skräp i naturen som skadar djur och återvinningsbart material i vanliga papperskorgar och soptunnor här i Djursholm. Båda dessa lätt upptäckbara problemen har blivit till en vardag och människor verkar bry sig mindre och mindre om miljön.

Det finns ingen lösning som kan eliminera det som sker totalt men det finns otroligt många enkla lösningar som vi kan utföra för att förbättra vår miljö och för att inte ta på jordens resurser på sättet som vi gör idag. Med fler papperskorgar och återvinningsstationer så kan vi mer än halvera problemen som vi stöter på i dag i form av att skogen till exempel verkar ha fler tomma snusdosor än träd.

Den nyskapade ungdomliga miljögruppen S.I.Y.E.S bland andra försöker att tackla detta problem som ursprungligen har varit till stor del skapat av för få återvinningsstationer och kommunens icke existerande initiativ för att öka antalet återvinningsstationer inom området. Samt att nästan alla dessa är oproportionerligt utspridda inom kommunen.

Danderyds kommun har totalt åtta stycken återvinningsstationer men ingen av dessa har varit placerade i den väldigt stora kommundelen Djursholm.

S.I.Y.E.S söker nu efter kommunens stöd i denna kamp för att rädda miljön och hoppas att de och andra liknande organisationer kan sammarbeta för vår lokala miljös bästa.

Pawan Barwary

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.