ANNONS

Insändare: Förbjud inte golf!

Golf bör inte förbjudas - men kan motarbetas med information och utbildning, anser insändarskribenten.
ANNONS

Det är en företeelse som syns i snart sagt varje del av vårt avlånga land. Folk är upprörda. Vissa politiker vill ha ett förbud. Men jag menar att man inte kan förbjuda människor att golfa. Jag ska nu förklara varför.

”Hos moderater har golferiet gått i arv från generation till generation”

Det blir en speciell grupp i vårt samhälle som drabbas. Visst, det finns liberaler, sossar och miljöpartister som golfar. Men den klart övervägande delen är moderater, det vet vi ju alla. Hos moderater har golferiet gått i arv från generation till generation. Det vill förstås även jag se en ändring på. Vi klarar detta på sikt med information och utbildning. Det finns annat än golf!

Förfärlig klädsel

Golfarnas klädsel har många haft åsikter om. Och jag kan bara hålla med. Kepsarna och skorna. Byxorna! Förfärligt. Även här tror jag att vi kommer långt med information och utbildning.

Något som vi som inte golfar har hört talas om men aldrig upplevt är det mytiska nittonde hålet.

Anders Borgska proportioner

Där ska det tydligen drickas drinkar och bubbel i mängder. Ja det har talats om rent Anders Borgska proportioner. Denna del av golferiet ska enligt uppgifter vara väl organiserat. Men jag anser att vi får acceptera detta så länge inget uppenbart kriminellt förekommer.

För några högljudda röster räcker inte ett förbud. De vill skicka alla golfande moderater i Sverige till sin själsliga hemvist: Täby kommun.

Generositet – pinsamt i Täby

Men det faller på sin egen orimlighet. Folket i Täby är inte som oss andra. De saknar empati, och generositet är där ingen dygd, utan ett lyte, en pinsamhet.

Om Täby tvingas att ta emot stora mängder moderata golfare från Skåne, Halland och övriga riket så får det ohållbara konsekvenser.

ANNONS

För om priserna på villor och bostadsrätter riskerar att sjunka, om så bara med ett par procentenheter, så kommer Täbyborna att ta lagen i egna händer, var så säkra.

I vårt öppna och demokratiska samhälle behöver vi inte fler förbud, och särskilt inte förbud som diskriminerar. Vi kan bättre än så!

Svante Printz

Vallentuna

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.