ANNONS

Insändare: Förvaltarens renoveringsiver

Vad är det för fel med att ha de lägsta hyresnivåerna i Stockholms län, fråga sig signaturen Myntet har en baksida
Vad är det för fel med att ha de lägsta hyresnivåerna i Stockholms län, fråga sig signaturen Myntet har en baksida
ANNONS

Återigen skriver man sig varm och argumenterar för vad som sätter hyran vid renoveringar. Man uppger att chefen för uthyrning, är väl insatt i frågan efter att tidigare ha arbetat på Hyresnämnden. Ska det tolkas som en merit och detsamma som ett likhetstecken för att komma till Sundbyberg och sätta hyror?

”Det spelar mindre roll hur mycket renoveringen har kostat, det är resultatet för den boende som värderas när hyran sätts”. Betyder inte det att Förvaltaren vill ta betalt för något som man inte åtgärdar i lägenheterna?

På Hyresnämndens hemsida står det angående bruksvärdesprincipen att ”en lägenhets bruksvärde är det praktiska värde den har ur hyresgästens synvinkel. Det är hur hyresgäster i allmänhet värderar lägenhetens egenskaper som bestämmer dess bruksvärde”. Vad innebär det i praktiken?

Att hyresgästen skulle känna trygghet i att lägenheten har ett bruksvärde som stämmer med nivån i området som man skriver är rent nonsens. Som hyresgäst väger man nog in andra fördelar med sitt boende än hur mycket bruksvärdet är.

”När en hyra ska sättas efter en större renovering så jämför Förvaltaren med liknande fastigheter i området”.

Betyder inte det att -Förvaltaren själv har den största möjligheten att påverka de framtida hyrorna i sitt bostadsbestånd genom sitt sätt att renovera?

”Förvaltaren har i dag en av de lägsta hyresnivåerna i Stockholms län”. Är det något fel eller fult med det? Borde inte det vara en utgångspunkt för alla bostadsbolag att man ska kunna erbjuda bra boende till rimliga priser? Det måste väl ses som en merit och göra bostadsbolaget attraktivt när det är välskött och har en sund ekonomi och kan erbjuda låga hyror? Att man dessutom kan ge utdelning till Sundbybergs kommun när man står inför stora renoveringsbehov av fastighetsbeståndet måste ju tyda på att Förvaltaren verkligen har en solid ekonomi.

Myntet har en baksida

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.