ANNONS

Insändare: ”Förvarna tidigare om inställda tåg”

Varna för inställda tåg tidigare, anser skribenten.
Varna för inställda tåg tidigare, anser skribenten.
ANNONS

Nästan varje dag åker jag till skolan med tåg som många andra. Minst en gång i månaden ställer SL in tåget från Näsbypark till Stockholms Östra – den linjen som jag oftast tar. Det som gör mig mest irriterad är att de förvarnar ungefär fem minuter innan tåget ska gå. Detta gör att väldigt många kommer för sent till jobbet och skolan.

Dock sätter de ibland in ersättningsbussar till Danderyds sjukhus, dessa är väldigt trånga, varma och tar mycket längre tid. Speciellt vid rusningstid. Många väljer därför att åka bil till jobbet och skolan på grund av risken att tåget inte alltid kommer. Om det är fler som väljer att åka bil gör det att det blir mer avgaser i luften som i sin tur bidrar till den förstärkta växthuseffekten. Fler bilar i trafiken ökar också risken för olyckor.

För att kunna transportera sig kommunalt måste man antigen köpa busskort eller biljett. Ett busskort kostar upp i mot 700–800 kronor för en termin. Jag tycker inte att det är värt det om tågen ska vara försenade och inställda så ofta. Varför ska vi lägga våra pengar på dyra busskort om de ändå inte alltid gör att vi kommer till vår slutdestination.

Jag tycker att SL i alla fall borde förvarna på sin app och ge en notis minst en timme innan tåget ska gå. Detta gör att det bli enklare att anpassa sig och hitta en annan väg.

Irriterad 13-åring

Vad tycker du? Skriv din insändare här.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.