ANNONS

INSÄNDARE: Ge besked om Spårväg City

Skribenten kräver svar om planerna för Spårväg City.
Skribenten kräver svar om planerna för Spårväg City.
ANNONS

Lidingö har väntat väldigt länge för att få reda på om Spårväg City kommer att kopplas ihop med Lidingöbanan.

Det känns som att landstinget tänker på annat. Lidingö skulle få mycket bättre kommunikationer vid en sammanslagning och Lidingöborna kan komma direkt till Centralen utan byte. Detta projekt har ju även kallats NK-expressen.

Kollektivtrafiken måste också vara ett tydligt alternativ i stället för att ta bilen. Jag hörde att någon föreslog en utdragning av Spårväg City till Frihamnen. Jag tycker att man i stället bör dra den ända till Ropsten och koppla ihop med Lidingöbanan.

Spårväg City kommer bli väldigt effektiv för alla Lidingöbor och nu när Frihamnen utvecklas så blir det win-win-effekt.

Lidingöbanan har även upprustas för över 1 miljard kronor och byggt nya superstora depåer vid Aga, så att inte dra ihop Lidingöbanan med Spårväg City skulle bli ett stort misslyckande och de nya superstora depåerna blev byggda i onödan.

Många pratar mycket om att Lidingöbanan skulle gå via Lidingö centrum. Jag tycker det är en bra idé, men det kommer säkert kosta mycket. Jag har väldigt svårt att se plats för Lidingöbanan i centrum. Man måste då bygga en station i en tunnel.

Om man inte bygger ut Lidingöbanan med Spårväg City så säger ju flera personer, varför kan vi inte dra ut tunnelbanan till Lidingö? Jag tror att det är ett dåligt förslag.

Först så kommer vi behöva göra massa sprängladdningar vid Lidingö, sen hade vi behövt ta bort flera av grönområdena och sen säger Sverigeförhandligen att vi behöver bygga 8 000 bostäder – lycka till säger jag.

Jag tror inte att en station hade gjort så mycket. Nu när vi också har satsat på spårvägen så skulle det vara helt otroligt att man bara tvärt hade ändrat sig.

ANNONS

Lidingöborna behöver besked om kollektivtrafiken och Spårväg City här på ön, och det är nu!

Philip Hallberg, 12 år, medlem i Kristdemokraternas ungdomsförbund

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.