Insändare: Hur gör vi, Magdalena?

Regeringen är på väg att driva igenom företagarfientliga lagar, anser skribenten
Regeringen är på väg att driva igenom företagarfientliga lagar, anser skribenten
Finansminister Magdalena Andersson, hur ska vi göra i Nacka om du och Vänsterpartiet driver igenom företagarfientliga lagar som försvårar och kanske till och med förhindrar fristående aktörer att driva skolor?

Jag antar att du som Nackabo bryr dig om hur skolan fungerar i kommun en du bor i. Du ska med Miljöpartiet och Vänsterpartiet komma överens om hur ni ska begränsa de fristående skolornas möjlighet att vara ett alternativ för Nackaborna. Av Nackas 103 förskolor drivs 63 av fristående aktörer. Av kommunens 39 grundskolor drivs 16 av fristående aktörer. Av gymnasieskolorna är siffran sju av tio.

Bra skolor

Vi i Nacka har mycket bra skolor och överlag ett mycket bra betygsresultat. Visst finns saker som behöver förbättras och utvecklas, men ett skäl till de goda resultaten är mångfald och valfrihet. Till det ett väl fungerande kvalitetsuppföljningssystem som fokuserar på rätt saker.

Jag som jobbar politiskt med utbildningsfrågan på lokal nivå är stolt över att vi likabehandlar privata och kommunala skolor och jobbar aktivt för en bättre kvalité i utbildningen. Att begränsa fristående  är ett hot mot modellen vi byggt upp i Nacka. En modell som helt klart är bra för barnen.

Ologiska

På vilket sätt får Nackas barn och ungdomar en bättre utbildning genom att ni genomför helt ologiska begränsningar för företag att driva skolor?

Håkan Ekengren (C)

gruppledare utbildningsnämnden


Vad tycker du? Tyck till i ämnet – eller i ett helt annat ämne! Skriv din debattartikel eller insändare här!