ANNONS

Insändare: Gör grusplanen till hundrastgård

Hund springer.
Det behövs fler möjligheter för hundar att leka, tycker insändarskribenten.
Det finns flera fina fotbollsplaner i Farsta, men alldeles för få hundrastgårdar. Därför borde den övergivna grusplanen vid Boforsgatan göras om till en hundrastgård, tycker Tussis Husse, Stormatte och Lillmatte.
ANNONS

Vi är några seriösa hund­ägare som bor kring Farsta strands pendeltågstation, som brukar utnyttja den i stort sett tomma och övergivna grusplanen belägen norr om Boforsgatan och väster om Ågesta Broväg, för lek och träning. Rastning sker utanför detta område.

Det finns inget större intresse av fotbollsspel eller annat bollspel på planen. Större delen av tiden står den tom. Många hundägare utnyttjar den då de går förbi, på väg mot pendeltåg eller infartsparkeringen. Det finns nämligen ett hunddagis i närheten. Men även aktiviteter som lydnadsträning, agility, apportering med mera förekommer då den är perfekt för det ändamålet.

Vi önskar att Farsta stadsdelsförvaltning sätter upp en permanent grind eller gör om planen till hundrastgård, då vi hundägare är betydligt fler än dem som någon gång spelar fotboll eller skjuter upp nyårsraketer här.

Det finns fina fotbollsplaner vid Farsta idrottsplats och lekplatser i närheten. Närmast centralt belägna bollplan är Hästhagens som är större och har två mål.

En grind skulle förhindra att hundar och fotbollar kommer ut på den mycket trafikerade Ågesta Broväg.

Det vore bra med lite belysning och att rensa planen från sly och annat.

Det finns alldeles för få hundrastgårdar i närheten. Vi önskar att planen görs om till antingen en permanent hundrastgård eller tillåter både hundar och bollspel. En win-win lösning.

Om någon vill spela fotboll går vi bort med hunden. Om det mot förmodan skulle uppstå en grop åtgärdar vi den bums.

Låt oss alla samsas på denna plan som betyder så mycket för våra hundar, mattar och hussar. Gå med i Facebook gruppen ”Alla hundar som leker på fotbollsplanen vid Boforsgatan” för att komma med idéer och stöd.

ANNONS

Med vänliga hälsningar

Tussis Husse, Stormatte och Lillmatte

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.