ANNONS

Insändare: Husbilselände på Strandvägen”

Strandvägskajen. Här dock utan massparkerade husbilar.
Strandvägskajen. Här dock utan massparkerade husbilar.
ANNONS

”Jag har skrivit till ansvarigt borgarråd, Daniel Helldén (MP) två gånger. Nu försöker jag via Mitt i.

Nu när våren och sommaren är på gång börjar Strandvägskajen åter bli överbelamrad med stora husbilar. Ofta parkerar de flera i bredd och glest. Mellan bilarna ställs ofta bord och stolar ut. Två bilar tar upp lika mycket plats som tre vanliga bilar.

Nyligen såg jag en gigantisk husbil parkerad så att aktern stack ut i cykelbanan. En lördag i början på augusti förra sommaren räknade jag till 31 husbilar.

Såvitt jag vet är det förbjudet att campa inne i stan. Det är inte rimligt att staden upplåter gratis camping mitt inne i stan när vi som betalar skyhöga priser för boendeparkeringen tvingas leta parkeringsplateser på annat håll. Det är hög tid att staden ser till att förbudet efterlevs.

Sätt upp skyltar vid infarten som (på flera språk) förklarar att camping är förbjuden. Se till att vakter patrullerar och förklarar läget. Bötfäll fordon som bryter mot förbudet. Många tycker att dessa turister bidrar med intäkter, men gör de det?

De bor i egna bilar och äter nog de flesta måltiderna i husbilarna. Inrätta gärna en uppställningsplats för husbilarna med service och ta ut en avgift.

Men se till att husbilseländet försvinner.”

Anders K

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.