ANNONS

”Lyssna på vad Sätras unga vill!”

Insändarskribenten vill se generösare öppettider på fritidsgården.
Insändarskribenten vill se generösare öppettider på fritidsgården.
Vad är det för märkligt beslut att inte hålla fritidsgården i Sätra öppet på helgerna, frågar sig insändarskribenten.
ANNONS

Läser att fritidsgården i Sätraskolan öppnats för dem över 15 år, men endast måndag och tisdag. Detta på prov i fyra månader, för att sedan permanentas – ifall politikerna beslutar om det.

Samtidigt säger föreståndaren Dilan Pekin att antalet besökare skulle vara betydligt fler om gården fick hålla öppet på helgen. Och jag blir lite trött.

Konspirationsteoretikern i mig undrar om ansvariga politiker redan på förhand bestämt sig för veckodagar med låga besökstal, så att det ska ut som de anstränger sig för att göra något kring ungdomsproblematiken i området, för att sedan neka en permanent verksamhet på grund av ett otillfredsställande deltagarantal.

Blir smått provocerad av Johan Klings (C) försvar av upplägget, med att det finns fritidsgårdar för äldre i andra stadsdelar och de inte vill lägga resurser på något ”i onödan”.

Först och främst är det ungdomarna själva som önskat helgöppet enligt ­Dilan (i en intervju med DN). Och enligt 2018 års statistik var 358 personer mellan 16 och 19 år och 481 personer mellan 20 och 24 år bosatta i stadsdelen. Varför ska dessa tvingas lämna stadsdelen (har alla ens SL-kort som gäller på helgen?).

Ska man inte få känna sig delaktig och stolt över en verksamhet i sin närmiljö? Signalen som sänds är att man ­inte värderar ungdomarna tillräckligt högt.

Eller det lokala arbete som utförs av engagerade i civilsamhället.

Detta gör mig bekymrad.

Anna Hagnefur, Bredäng

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.