ANNONS

Insändare:”Reactos flytt är nämndens misslyckande”

Insändarskribent, Murre Gonday, är kritiskt till flytt av Reactor.
Insändarskribent, Murre Gonday, är kritiskt till flytt av Reactor.
Att flytta ungdomsgården Reactor till centrum och riva ner fastigheten är ingen ursäkt, utan en enkel lögn för att täcka upp stadsdelsnämndens misslyckande i området.
Det menar Husbybon Murre Gonday, som skrivit en insändare.
ANNONS

Det största problemet i Husby är uppfattningen av området mer än verkligheten. Platsens rykte må vara dålig, sjunkande och otrygg som ständigt förstärks i media. En negativ händelse som inträffar området rapporteras i stor utsträckning som destruktiv, samtidigt som liknande situationer sker i andra området och anses som “en olycklig händelse” och är snabbt bortglömd.

Rapporter kretsar kring allt som är fel: fallande betyg för elever i skolan, ökad brottslighet, nedskärningar och upprepade reduktioner i området. En konsekvens är att människorna i området känner sig negativa i deras hemort och får en känsla av hjälplöshet.

Vi har länge haft eldsjälar i Husby som engagerat människor i området för att skapa en mer levande, positiv och välkomnande Husby. De agerar som mentorer för oss andra och framställer ett porträtt som motiverar andra människor att bidra till en bättre förort som ger en fördelaktig känsla av målsättning som avsikt. Dessa förebilder i området konfronterar motsättningar genom att kräva dialoger från de ansvariga men får få svar på tal. Grästopparna klubbar beslut som inte påverkar dem, utan att föra samtal med gräsrötterna vilket fortsätter att delge ett dåligt inflytande i området.

Vår delaktighet ska prioriteras eftersom det rör oss som bor i området främst. Vi ska aldrig behöva känna att vi måste konfrontera motsättningar i området genom att kräva dialoger från de ansvariga. En klar uppsättning av våra värden har ignorerats vilket visar att kontrasterna är självklara. Våra tankar värdesätts lägre för att vi är maktlösa, så beskrivningarna i våra argument ifrågasätts alltid.

Vi vet att förändring aldrig är en omöjlighet, utan en evighets kamp

Murre Gonday, Husbybo

Att vi i dagsläget känner oss marginaliserade och kämpar för att få tillgång till möjligheter i ett område som verkar utanför gränserna låser våra tankar till att förbli strandsatta. En mer drastisk, konkret handling behövs göras för att väcka konsekvensen för problemen som uppstår till följd av de ignoranta besluten som tas. Vi borde uppmärksamma de dåliga besluten som tas mer offentligt och skämma ut dem som inte lyssnar eller tar hänsyn till våra åsikter.
Optimal marknadsföring genom kampanjer likt opinionsmätningar som gör personer i området medvetna om de händelser som sker kommer att göra fler engagerade i diskussionen. Ju fler personer som knackar på de ansvarigas dörrar gör så att de inte kan ignorera oss. Det enda vi kan fira är det vi försöker att åstadkomma; förändringar för områdets bästa. Vi måste motstå frestelsen att välja mellan idealet och verkligheten för att vi vet att förändring aldrig är en omöjlighet, utan en evighets kamp.

Murre Gonday, Husbybo.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.