ANNONS

Insändare: ”På gatan råder ändå medeltid”

Kära Kungsholmen, nu får du väl ändå ta och rycka upp dig?
ANNONS

Nyligen såldes en toppmodern etagevåning för 22 miljoner i ett av grannhusen, men här ute på gatan råder ändå medeltid.

Sådant man inte vill ha slängs ut och hamnar i rännstenen eller i ”big bags” som står kvar i månader eller sätts ut i Kronobergsparken. Här har stått kylskåp, blöjpåsar, dubbelsängar och uttjänta toaletter.

Visst. Papperskorgarna borde vara fler och renhållningen häromkring är satt på undantag. Men vi kan ju börja med att själva hålla rent utanför vår egen dörr. Det verkar ju inte dyka upp ”någon annan” som tar hand om allt och vi som bor här har råd att transportera bort åtminstone vår egen skit.

Då kanske stadens anställda som ska hålla rent efter helgernas partyfolk också orkar komma hit och ta hand om flaskorna och lattemuggarna som ligger i högar utanför daghemmet. Kanske fler av besökarna i parken skulle ta med sig take away-resterna i stället för att göda råttorna.

Och ja, jag glömde återvinningsstationerna som verkar förväxlas med stora sopcentralen i Bromma. Förpackningsåtervinning betyder inte att vi kan lämna kuddar, köksdörrar, hushållsapparater, bokhyllor och pälsar. Helt enkelt för att de inte är förpackningar. Kolla gärna på atervinningstockholm.se.

Om jag var turist i den här delen av stan skulle jag bli  förvånad över våra vanor  – och anta att vi liksom Neapel och Indien saknar fungerande sophämtning.

Men kanske blir det annorlunda den här våren. Snart slår träden ut i parken.

Anna Lind Lewin

ANNONS