ANNONS

Insändare: Skejtrampen fel plats att sanera

Inom skejtkulturen är graffiti något välkomnat, menar Truls Schager Wrisemo.
Inom skejtkulturen är graffiti något välkomnat, menar Truls Schager Wrisemo.
Varför saneras graffiti på Nytorpsgärdets skejtramp, men inte på bostadshus och tunnelbanor?
Den frågan ställer sig insändarskribenten, som menar att saneringen är slöseri med pengar.
ANNONS

Antiklotter-åtgärder har vidtagits i Stockholms kommun och det märks knappt.

Många av de centrum som ligger längs linje 17 mot Skarpnäck har ”klotterpyntade” husväggar.

Men i stället för att sanera bostadshusen väljer Stockholms stad att prioritera att klotterasanera Nytorpsgärdets skejtramp; och därmed ta bort klottret där det roar mer än förargar.

Att städa skejtrampen från graffiti är inte bara slöseri med skattepengar, det är också otroligt dumt. Jag förstår att graffiti-klotter kanske inte är i allas smak, men inom skejtkulturen är graffiti något välkomnat. Den allmänna åsikten om klotter blir irrelevant, då skejtrampen endast används av just skejtare.

Rampen står helt fri från andra byggnader, på en gräsplätt, där den omöjligen kan störa någon som inte är där och åker. Därför är det helt felprioriterat att låta skejtrampen saneras, särskilt då det finns klotter på husväggar bara ett stenkast därifrån.

Till råga på allt har sanerarna inte heller gjort ett särskilt bra jobb. Istället för fina graffitimålningar är rampen nu prydd med kulörta fläckar blandade med grå betong.

Med tanke på att kommunen inte är i stånd att slösa pengar när pandemin är över oss blir den här, helt misslyckade och helt onödiga saneringen, skrattretande. Inte nog med att de har förstört något som skapade lycka, jobbet är otroligt dåligt gjort och det är vi som bor i kommunen som får stå för notan.

Jag säger inte att allt klotter är bra klotter, men den graffitikonst man hittar i Nytorpsgärdets skejtramp skadar ingen bräd­åkare; och det är väl för dem som skejtrampen är byggd?

Klotter på bostadshus och tunnelbanestationer verka alltså, för Stockholms stad, vara helt oviktigt, medan de sannerligen bestämt sig för att ta bort färgen i ett betonghål, mitt på Nytorpsgärdet, där det rimligen inte kan störa någon som inte har vid rampen att göra.

ANNONS

Denna sanering både slöseri med pengar och helt och hållet bakom flötet.

Truls Schager Wrisemo

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.