ANNONS

Insändare: ”Täby måste sluta vara dumsnåla”

Täby gamla kommunhus i Roslags Näsby, nu rivet.
Täby måste bli bättre på att hjälpa de som behöver det, anser skribenten.
ANNONS

Jag har pratat med LSS två gånger om att jag behöver studiestöd fyra timmar per vecka. Jag har fått avslag båda gångerna av totalt idiotiska anledningar. ”Vi hjälper inte till med studierna” och ”Hjälpen kommer försämra din utveckling”.

Hur ska jag kunna bekosta studiestöd själv med 2 700 kronor i månaden? På grund av avslagen så klarade jag inte av skolan och är nu deprimerad och är tvungen att ha sjukpenning i stället för CSN.

Detta är ett typexempel på Täbys dumsnålhet! Hade jag inte fått avslag hade en person fått deltids jobb i tre år och jag hade kommit ut i arbetslivet nästa år och börjat betala skatt.

I stället har jag fått kämpa för glatta livet med Försäkringskassan i fem månader innan jag fick min första sjukersättning!

Täby är bra så länge du har ett jobb, men så fort du behöver hjälp skiner Täby med sin frånvaro och dumsnålhet! Om kommunen kunde tänka långsiktigare än till nästa budgetförhandling så skulle den psykosociala hälsan i Täby vara bättre och deras väljare skulle inte gå till mer radikala partier i nästa val då befolkningen blir behandlade som andra klassens medborgare!

Högfungerande Aspie som inte får hjälp

Vad tycker du? Gör din åsikt hörd här!

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.