ANNONS

”Var ska alla Tyresöbor arbeta?”

Insändare: Är tanken kanske att vi alla ska flytta norr om stan där jobben finns och söderförorterna blir bara för rekreation? skriver "Pendlaren".
ANNONS

Det byggs så det knakar i Tyresö. Tusentals nya bostäder ska stå klara inom några år. Har dock inte hört något om att det byggs för nya företag.

Vi är redan många Tyresöbor som inte hittar jobb i vår egen kommun, söder om stan, eller ens i stan och tvingas pendla 1–2 timmar i varje riktning till Kista, Solna och Sundbyberg, kanske ändå längre.

Vad gör kommunen åt det? Kollektivtrafiken från Tyresö blir snarare sämre när nu våra citybussar hotas av indragning. Många av oss får då två byten i stället för ett. vilket ger ännu längre restider.

Kommunen satsar stora pengar på att bygga cykelbanor, men inte på att bygga ut vägarna som är på väg mot kollaps. Det tar 30 minuter från Tyresö strand till golfbollsrondellen om man åker ”fel” tid. Många måste lämna barn i omsorg och måste åka ”fel” tid. Har man tre mil till jobbet är det inte rimligt att tro att man ska cykla. Förstår att man hellre sitter i köer i den egna bilen i stället för ståplats på de överfulla bussarna.

Är tanken kanske att vi alla ska flytta norr om stan där jobben finns och söderförorterna blir bara för rekreation? Senast försvann Telia från Farsta till Solna.

Vad gör kommunen åt saken? Man kanske kunde försöka få en av de myndigheter som ska flytta från Stockholm till Tyresö? Hur kan Solna och Sundbyberg locka så många stora företag till sina kommuner, medan Tyresö inte lockar några. Tvärtom flyttade vår enda stora arbetsgivare Ericsson från Tyresö.

Pendlaren

 

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.