ANNONS

INSÄNDARE: ”Urdålig trafikmoral”

Arkivbild på väg i Brunna park.
Arkivbild på väg i Brunna park.
"De flesta struntar helt i de hastighetsgränser som gäller. Om man själv som bilförare håller den maxhastighet som lagen föreskriver har man direkt en annan bilist 10 meter bakom bakre stötfångaren, som försöker pressa en att köra fortare." skriver insändarskribenten.
ANNONS

Jag höll häromdagen på att bli överkörd av en stor lastbil vid korsningen Ginnlögs väg/Assurs väg i Bro.

Där är ett övergångsställe, väl utmärkt med både skyltar och även varningsljus som blinkar.

Hastigheten är förbi korsningen nedsatt till 50 km/h och långtradaren kom dånande i minst 70 km/h förbi korsningen utan att sakta ned.

Chauffören gjorde som minst 90 procent av bilförarna gör i denna korsning – saktar inte ned utan fortsätter i 70-80 km/h och sätter andras liv på spel utan att reflektera.

Överhuvudtaget är det illa ställt med trafikmoralen hos bilförarna inom Upplands-Bro. Har bott på många ställen i vårt avlånga land men det här är det värsta jag varit med om.

Respektlöst och trafikfarligt, och utan tvekan lagvidrigt – men var finns polisen? Finns det några trafikpoliser längre? Om det är bristande resurser det handlar om är det bara att göra en hastighetskontroll på någon väg inom kommunen. På några timmar har man fått ihop böter så det räcker till att utöka polisstyrkan till en acceptabel nivå.

Trafikant

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.