ANNONS

Insändare: ”Viljan saknas i KTE-fallet”

ANNONS

Svar på insändaren ”Onödigt lidande för våra äldre” den 10 maj.

Vi delar skribentens oro gällande korttidsenheten (KTE) i Alceahuset. KTE har nära tillgång till arbetsterapeut, sjukgymnast och sjuksköterska. Det ger fördelar jämfört med hemtjänst och andra typer av boenden.

Avtalet med produktionsstyrelsen har gällt i tre år. Anledningen till att den styrande minoriteten inte vill förlänga avtalet uppges vara patientsäkerheten och att den är svår att garantera på grund av problem med bemanning. Patientsäkerheten är avgörande men vi har fått tydliga indikationer på att lösningar på detta finns. En förutsättning för lösning är att den ansvariga politiken har en vilja, en vilja som uppenbart saknas i detta fall.

Vi ställer oss kritiska till att plasterna skall upphandlas mot denna vaga bakgrund. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet yrkade därför på en förlängning på ytterligare ett år. Produktionsstyrelsen har ett väntat underskott på 5 miljoner kronor. Nedläggningen av KTE är en direkt effekt av att man valt att prioritera skattesänkningar istället för kärnverksamhet. Upphandling av vårdplatserna från KTE kommer inte lösa underskottet, och inte heller underlätta för vårdtagarna.

Marie Ende (S), vård- och omsorgsnämnden

Reynoldh Furustrand (S) produktionsstyrelsen

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.