Alexandra, 11 år: Gör det tryggare för tjejer

"Nästan varje dag läser­ vi eller hör om någon som tagit på en kvinnas kropp utan til­låtelse, alltså sexuella övergrepp", skriver Alexandra, 11 år.

Jag är en elvaårig tjej som inte tycker att man ska behöva vara orolig. Nästan varje dag läser­ vi eller hör om någon som tagit på en kvinnas kropp utan til­låtelse, alltså sexuella övergrepp. Jag tränar tennis varje dag i Gustavsbergs centrum och måste varje dag ta bussen hem i mörker. Det är ganska ensamt och läskigt.

Jag tycker att det är läskigt för det är mycket fulla människor och stökiga ungdomar där. Jag är alltid rädd att någon ska kidnappa mig, eller något annat. Jag vet flera tjejkompisar i olika­ åldrar som tycker likadant, kanske inte just i Gustavsberg men vart de än är där det är lite stökigt eller ensamt. Jag tycker inte att man ska behöva känna såhär. Jag tycker att det borde finnas fler poliser eller ordningsvakter runt om på otrygga platser. Jag tycker också att det ska vara hårdare lagar och straff för sexuella övergrepp. Jag vill inte att man ska behöva känna sig otrygg som tjej.

Alexandra, 11 år