INSÄNDARE: ”P-avgiftschock för handikappade”

Parkering för handikappade.
Parkering för handikappade.
"Varför tvingas handikappade att betala normal taxa för parkering då vi tidigare var avgiftsbefriade?", undrar signaturen Palle.

Har sedan 2000 bott i Gamla Råsunda och inhandling av mat och kläder har redan från början skett i bland annat Solna centrum som ligger på vägen hem från jobbet.

Att stanna till har alltid känts lätt och välkomnande då centrum har haft fri parkering för alla med handikapptillstånd.    

Sedan den 1 mars 2017 har nu även Solna centrum anlitat Parkmans parkeringssystem med kameraövervakning, vilket gör att alla bilar registreras när man kör in och ut och och på så vis beräknas avgiften mer precist. Den fria parkeringen för personer med handikapptillstånd har därmed försvunnit.

Betalas inte avgiften inom 48 timmar debiteras 30 kronor i faktureringsavgift.

Hittills när har jag varit och handlat några gånger och stått på handikapp-platserna trillade fakturorna in i brevlådan med typ 6 kronor i parkeringsavgift och 30 kronor i fakturaavgift. Helt sjukt för mig som varit avgiftsbefriad tidigare.    

Jag är övertygad om att fler bilburna konsumenter har fått fakturor med parkeringsavgift och fakturaavgift och blivit besvikna.   

Detta gör att jag nu besöker andra inhandlingsställen. Varför tvingas handikappade att betala normal taxa för parkering då vi tidigare var avgiftsbefriade?

Palle


Håller du inte med? Skriv en replik här!