SL blir sämre för varje år som går

SL-buss
Priserna höjs men kollektivtrafiken fungerar sämre, menar skribenten.
När insändarskribenten Jenny försökte resa med buss mot Ruddammen var fem turer i rad inställda. "Tydligtvis är det köer 
i stan mellan klockan 16 och 18 ungefär, då löser SL det hela med att helt enkelt ställa in flertalet turer. Detta har nu skett i flera veckor VARJE DAG”, skriver hon.

Skämtet SL ställer in bussturerna i rusnings­trafik på grund av köer. I dag var fem turer i rad inställda från Moa Martinssons Torg mot Ruddammen.

Tydligtvis är det köer 
i stan mellan klockan 16 och 18 ungefär, då löser SL det hela med att helt enkelt ställa in flertalet turer. Detta har nu skett i flera veckor VARJE DAG.

Kanske är en idé att tänka till ordentligt om man inte klarar av att leverera det som vi resenärer betalat för. I privat näringsverksamhet kan man inte missköta sitt uppdrag år efter år så kopiöst utan repressalier.

Dessutom höjs priserna­ med jämna mellanrum trots att kollektivtrafiken­ fungerar allt sämre för varje­ år som går. Vi har bott i Hornsberg sedan 2010 och kollektivtrafikens fungerande dalar för varje år.

I privat näringsverksamhet kan man inte missköta sitt uppdrag år efter år så kopiöst utan repressalier

Insändarskribenten Jenny

Jag har till exempel åkt 65:an varje dag i tre veckor på morgonen, inte en enda dag har bussen kommit enligt tidtabell. Jag kliver på på tredje hållplatsen på turen och redan då är bussen sen.

SL torde inte ha mätt den faktiska tiden det tar för bussen att köra sträckan.

Hur är det tänkt att vi ska ta oss fram om bussarna och tunnelbanan inte går nu när det blivit en lyxvara att ha bil? Stockholm är ingen­ stor stad men SL klarar ändå­ inte av sitt uppdrag.

Trots koll på hemsida och i app och även samtal till kundtjänst med svaret att bussarna ska gå som vanligt står man där på hållplatsen som ett fån utan att någon buss dyker upp.

Inställda och försenade avgångar i kollektivtrafiken, trots högre priser.

Jenny