Välj ditt område
Bromstens IP.
Bromstens IP.

”Bromstens IP behövs för barnens skull”

Insändare Idrottsnämnden förstår inte vad de ställer till med om de fortskrider med planerna att riva Bromstens IP för att bygga en skola. Det menar insändarskribenten Rivjärnet.

Jag tror inte att idrottsnämnden i Stockholms stad förstår vad de ställer till med om de river Bromstens IP. Sedan den kom till så har den varit till glädje för många barn och ungdomar som inte spelar i klubbar. De kommer dit efter skolan, kvällar och lov och spelar och umgås med varandra. När det är matcher på helger används bägge planerna, den ena att spela på och den andra att värma upp på.

De som förlorar om man tar bort allt detta är barnen som inte kan ta sig till Solhems bollplan. Planen som de tänker bygga i samband med skolan är inte mycket att hurra för, den blir mindre och kommer att ligga mellan skolan och järnvägen.

Det pratas i stora ord om att barnen måste röra på sig, så förstör inte det som redan fungerar så bra. Skolan kan byggas på annan plats.

Rivjärnet

LÄS MER:

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död

Brott

Trängde sig in och rånade kvinna i Husby

Poliser
Brott

En anhållen för dödsskjutningen i Tensta

Nyheter

Tre personer avlägsnades från Medis

Brott

Tre sexuella ofredanden på We Are Sthlm

Trafik

Riddarfjärdssimningen hindrar pendelbåt 85