BROXIT: Gör Bromma till egen kommun!

Marie Lenreus vill att Bromma blir en egen kommun.
Marie Lenreus vill att Bromma blir en egen kommun.
Brommabon Marie Lerneus var tidigare engagerad i Folkpartiet. Nu engagerar hon sig i stället i att göra Bromma till en egen kommun.

Bromma bör bli en egen kommun som Solna och Lidingö. Bromma sträcker sig över ett stort område med många invånare, långt större än vad många kommuner ute i landet har. Dessutom skulle många av de saker vi som boende saknar kunna få större genomslagskraft.

För tillfället har vi ett styre i Stockholm som vill försöka ”utarma” det fina vi har i vår stadsdel. Några enkla exempel är att promenadstråk, parker och allmänna platser är totalt changerade.

Man vill tränga ihop bostäder på den lilla ytan vid Brommaplan och Nockebyhov. Ett annat starkt argument är också hur Brommaborna i det område som kommer att drabbas av eventuell omläggning för Stockholms vatten. Stockholmsvatten fortsätter skicka ut sina ”reklamblad” om hur bra det ska bli!

Men det finns många aspekter i detta byggande och hur det kommer att drabba boende och deras område, skolvägar och framför allt miljöpåverkan från all tung trafik, sprängningar under byggandet, som kommer att ge skada på husen. Som vi vet inte kommer att ersättas.

Sen har vi fritidssysselsättningarna, att det som Stockholm stad skulle göra var att byta material i fjol, Bromma blev utan spelplaner i otaliga veckor under sommaren. Stockholm stad kommer inte göra fler planer och hallar för fotboll och andra sporter. Bussarna i Bromma har blivit indragna, kortaretåg på t-banan. Kaoset i Annedal med skola och dagis.

Brommabor om Broxit: ”Nja”

Man kan visa på jättemånga saker som vi Brommabor önskar jobba för att förbättra. Vi Brommabor är engagerade i vår stadsdel och med tanke på hur mycket skatt Stockholm stad får av invånarna i Bromma och vad vi får tillbaka i förbättringar så är detta beklagligt.

Det blir också en form av ”skendemokrati” att gå och rösta när det inte spelar någon som helst roll, vi får aldrig våra representanter ändå.

Mina iakttagelser är att representanter som vi fått till att driva punkter för Bromma har inte sitt hjärta här och kommer inte från vår stadsdel, vilket är det sorgligaste. Så någon som är historiskt kunnig finns det någon möjlighet för BROXIT!

Marie Lenreus