”Buss 561 till city är under all kritik”

SL drog in bussen i december. Nu måste resenärerna byta vid Järva krog. Nu verkar tålamodet ha tagit slut för vissa av dem.

”I december förra året drog SL in buss 561:s sträcka till Sergels torg. Detta har inneburit att vi trafikanter varje morgon får kliva av vid Järva Krog/Frösunda för att byta buss in till city. Indragningen gjordes då det var problem med framkomligheten vid Sergels torg. Detta var dock inget problem för busslinjerna 626, 616, 665.

I våras kom information om att bussen återigen skulle trafikera in till Sergels torg från och med december. Det har inte kommit någon information om att detta beslut skulle vara ändrat. Vid kontakt med SL säger man nu att det inte är aktuellt med det man tidigare sagt och att bussen inte kommer att gå in till city.

Detta är under all kritik. Vi bor i en kommun som växer fort, och det är mycket roligt, men det innebär ju också att kollektivtrafiken måste fungera. Vi Järfällabor har varit och är mycket tålmodiga och accepterat de förändringar som påverkar vår vardag, bland annat med buss 561, ombyggnad av stationshus, indragna pendeltåg, ersättningsbussar till och från Spånga och så vidare. Att då inte längre stå för att buss 561 inte går in till Sergels torg känns mycket tråkigt!”

Ulrika E

Här kan du läsa fler insändare.

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.