”Bygg mer och sälj mindre”

Svar till insändaren ”Grattis till bostad, 34-åringen”.

”Egen bostad är frihet. Att se sitt vuxna barn berövas den friheten ska inte behöva hända föräldrar i Sollentuna.

I dag står drygt 40 000 i Sollentunahems intressekö. Att inte vara hänvisad till osäkerheten i att hyra i andra hand eller ha friheten villkorad till ett köp borde vara en självklarhet. I Sollentuna, liksom många andra kommuner i Stockholmsregionen är det inte så. 8–10 års kötid för ett förstahandskontrakt är snittet i de flesta av länets kommuner. Sollentuna är inget undantag.

Tyvärr tar kommunens moderatledda majoritet inte problemet på allvar. Kommunala bostadsbolaget Sollentunahem har bara byggt runt 500 bostäder de senaste tio åren. Samtidigt har 1 900 lägenheter sålts ut och ombildats till dyra bostadsrätter, ett hån mot alla i Sollentunahems intressekö med önskan om friheten att ha en trygg, egen bostad.

Att inte bygga fler än runt 100 lägenheter under 2016, samtidigt som utförsäljningen fortsätter, är orimligt. Rimligt vore att anvisa mark i till exempel Väsjöområdet till Sollentunahem för att bygga hyresrätter som unga kan få tillgång till och ge möjligheten till ett eget boende.”

Freddie Lundqvist (S)

Oppositionsråd

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.