”Östermalmsbyggena får mig att trivas sämre”

Alla byggen på Östermalm gör att man mår sämre. Det tycker eleven Eric på Carlssons skola.
Alla byggen på Östermalm gör att man mår sämre. Det tycker eleven Eric på Carlssons skola.
Alla byggen på Östermalm gör att man mår sämre. Det tycker eleven Eric på Carlssons skola.

Byggena och trafikarbetena på Östermalm har ökat under senaste tiden.

Jag upplever att man passerar byggnadsställning efter byggnadsställning när man går på trottoarerna. Man hänvisas till andra gator och plötsligt står man framför ett stort hål i marken. Detta måste få ett slut.

Det senaste beslutet innefattar en flerfilig cykelbana i båda riktningar på en brant, trafikerad gata. Många har varit motståndare till förslaget, då det helt enkelt inte lämpar sig, men arbetet sattes ändå i gång.

”Dessa byggen måste få ett stopp”

Det får många negativa konsekvenser. Folket känner sig mer obekväma när det är så rörigt. Därför anser jag att dessa byggen måste få ett stopp. Byggena skapar otrivsel genom att de estetiskt inte är tilltalande. Byggnadsställningar och vägarbeten tilltalar få.

Det händer att det känns som om man bor mitt i en arbetsplats. Man känner sig inte hemma.

Jag längtar ofta tillbaka till det gamla fridfulla hemmet, så nära till centrum men samtidigt avskilt.

I längden tror jag detta kan leda till att folk flyttar från stadsdelen. Det gör förmodligen jag när gränsen är passerad.

Minskar tryggheten

För det andra minskar tryggheten. Om man tar en promenad och ständigt hänvisas till andra sidan gatan, eller ska korsa en större gata där övergångsstället är blockerat, känner man sig utsatt. Så är fallet på Lidingövägen vid Östermalms   idrottsplats. Bilisterna har nu bara var sin trång, smal fil i stället för två till tre filer. Rödljusen är avstängda.

Allt detta upplevs som farligt, särskilt när det mörknar så tidigt. Övergångsstället ligger på andra sidan korsningen, men även det är påverkat negativt. Kaoset beror på bygget av ännu en stor cykelbana.

Även trafiken påverkas negativt, när vägarbeten och förvaring av skrot tar plats på gatorna.