Debatt: ”Apples butik har inget att tillföra”

SD vill inte ha Apples flaggskeppsbutik i Kungsträdgården.
SD vill inte ha Apples flaggskeppsbutik i Kungsträdgården.

”Exploateringen av Kungsträdgården är nu möjlig efter intensiva diskussioner bakom stängda dörrar mellan styrande politiker i Stockholms stad och Apples representanter.

Den befintliga restaurangen har Apple köpt av Handelskammaren som i sin tur hyr marken av stockholmarna.

Styrande politiker vill nu ge Apple mandat att bygga en stor butik som verkar överglänsa flaggskeppsbutiken som är stationerad i ”The Big Apple” New York.

Finansborgarrådet Karin Wanngård har uttryckt att Stockholm nog gärna vill förknippas med det stora amerikanska telefoniföretaget Apple, en åsikt många inklusive undertecknad inte delar.

Sverigedemokraterna anser till skillnad från Socialdemokraterna att Stockholm inte ska förknippas med internationella företag, utan att staden i stället ska förknippas med de genuina värden som Stockholm har att erbjuda. Öppna vattenytor, vacker arkitektur och intressanta mötesplatser fria från internationalisering är exempel på sådana värden.

Apples byggnationer mitt i stadens hjärta bör inte genomföras enligt preliminära planer. Stockholm ska inte göras om till ett ”Small Apple” helt enkelt.”

Martin Westmont (SD), partiets talesperson i stadsbyggnadsfrågor i Stockholms stad