Insändare: ”Spräng inte bort granithällarna!”

Insändarbild Granitvägen
Fotot visar den fina naturen som ännu finns kvar 
i Bollmoraberg, skriver skribenten.
"Bevara den lilla naturen på Solhöjden och utnyttja redan exploaterad mark i stället", skriver insändarskribenten.

Det finns byggplan gällande Bollmoraberg vid Granitvägen som innebär att ovärderliga granithällar måste sprängas bort. Den naturen kan aldrig återskapas.

Att bygga längs Granitvägen utan att behöva spränga bort bergshällar mellan Njupkärrsvägen och Solhöjden är det bästa alternativet för naturen och boende i närområdet.

Bevara den lilla naturen på Solhöjden och utnyttja redan exploaterad mark i stället!

Varför inte bygga bostäder i industriområdet bakom brandstationen i stället? Det är ett dåligt utnyttjat centrumnära område som kan bli ett trevligt nytt bostadskvarter blandat med affärsverksamhet som redan finns här. Bevara den lilla naturen på Solhöjden och utnyttja redan exploaterad mark istället!

Fotot ovan visar den fina naturen som ännu finns kvar 
i Bollmoraberg. Jämför med hur tröstlöst fult det redan ser ut vid Bollmoravägen där man påbörjat bygget av ett nytt Tyresö Bostäder-område. Så vill jag inte att det blir vid Granitvägen. Jag protesterar – vilka hänger på? Skriv till stadsbyggnadskontoret och överklaga! Det har jag gjort.

En annan sak: Varför saknas övergångsställen på Njupkärrsvägen mot Lövskogsvägen? De flesta fotgängare genar tvärsöver vägen. En tunnel mot Bergfotens skola, sedan nästa övergångsställe vid trafikljusen Njupkärrsvägen-Bollmoravägen. Dåligt!

Eeva på Solhöjden

 


Vad tycker du? Tyck till i ämnet – eller i ett helt annat ämne! Skriv din debattartikel eller insändare här!