Debattsvar: ”M stödde förslaget att lägga ner Vasen”

Svar på insändaren: ”Bekymmersamt att Vasen stängs”

Det är bekymmersamt att äldreboendet Vasen ska läggas ner, skriver moderaterna Petra Gardos och Dennis Wedin.

Det bekymret är det lätt att dela. Självklart hade det varit bättre om Vasen hade kunnat fortsätta vara ett vård- och omsorgsboende. Detta särskilt eftersom det i framtiden kommer att behövas fler äldreboendeplatser i staden, inte minst på Norrmalm.

Den rödgröna majoritetens ambition är att fler framöver ska kunna få plats på olika typer av äldreboenden i staden och den har bland annat skjutit till pengar för att det ska bli så.

Gardos och Wedin använder sig av en populistisk retorik och tummar på sanningen i sin beskrivning av vad som hänt kring Vasen. Att Moderaterna tycker att det är Arbetsmiljöverkets krav det är fel på i stället för att erkänna att de borde ha gjort något åt läget på Vasen när de styrde är en sådan sak.

Att vi i majoriteten skulle vara emot fler äldreboendeplatser på Norrmalm är också helt felaktigt. Att ta strid mot Arbetsmiljöverkets krav vet Moderaterna inte kommer att ge något alls, men ändå målar de upp det som ett alternativ.

Dessutom försöker de låta påskina att Moderaterna inte skulle ha stött förslaget att lägga ner Vasen. I själva verket stödde alla partier i stadsdelsnämnden förvaltningens förslag att lägga ned Vasen.

Vi behöver inte mer populism och pajkastning när det kommer till diskussionen om äldres boende.

Det vi behöver är att arbeta tillsammans för att se till att alla äldre som har rätt till äldreboende också får det.

Åsa Tillberg (V)

Ordförande Norrmalms stadsdelsnämnd